Nepečená kakaová roláda

Tento článek jste si přečetli 1362x.

Štědrý den je za dveřmi a pokud ještě nemáte hotové cukroví nebo byste chtěli v závěru příprav zkusit něco rychlého, máme pro vás dnes nový recept. Tahle nepečená kakaová roláda je jednoduchá a rychlá na přípravu a pak už ji jen necháte ztuhnout v lednici. Nám připomíná dětství, kromě Vánoc si na ni ale pochutnáte třeba i na Silvestra či na Nový rok. Jdeme na to!

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 350 g kakaových sušenek (např. Derby)
  • 150 g moučkového cukru (můžete případně dát méně, dle chuti)
  • 3 polévkové lžíce rumu
  • 3 polévkové lžíce kakaa holandského typu
  • menší hrnek černé kávy

Na krém:

  • 150 g změklého másla
  • 50 g cukru moučka
  • 3 polévkové lžíce rumu (volitelně)
  • hrst mletých vlašských oříšků (volitelně)

Náš tip: Derby sušenky 24,90 Kč Tesco, Bio kakao 49,90 Kč, vlašské ořechy 79,90 Kč, obojí dm drogerie.

Postup

1. Uvařte si menší hrníček černé kávy a nechte vychladnout.

2. Vyšlehejte máslo s cukrem na krém a nakonec přidejte rum a oříšky.

3. Rozmixujte nebo válečkem rozdrťte přes utěrku kakaové sušenky. Dejte na vál a přidejte zbytek ingrediencí – cukr, rum, kakao. Nakonec pomalu přilívejte kávu, abyste vytvořili a zpracovali kompaktní těsto (kávu jsme nevyužili ani celou). Pokud se těsto bude lepit, přidejte nebo podsypte kakaem.

4. Připravené těsto přemístěte na alobal a rovnou opatrně rozválejte na placku. Potřete krémem a postupně zarolujte do rolády. Tu zabalte přímo do tohoto alobalu a nechte v lednici pořádně ztuhnout.

5. Nakonec stačí jen nakrájet na kolečka.

A teď už jen zasednout k pohádkám a užít si hezký, společný čas.

Přejeme vám dobrou chuť a především krásné prožití vánoční svátků ve zdraví a v pohodě s vašimi nejbližšími!