Řecký quinoa salát

Tento článek jste si přečetli 12x.

Nenápadná quinoa je ve skutečnosti výživovou bombou. Má vysoký obsah bílkovin, obsahuje řadu vitamínů a ještě navíc je významným zdrojem minerálů (vápníku, železa, draslíku, zinku, hořčíku). Díky vysokému procentu vlákniny je lehce stravitelná. Vegetariány či vegany jistě bude zajímat, že také quinoa (stejně jako sója nebo amarant) je zdrojem základních aminokyselin, které mohou v jejich jídelníčku scházet. Proto jsme si pro vás připravili i jeden jednoduchý recept na její chutnou úpravu.

Ingredience:

  • 1 hrníček quinoi, uvařte dle návodu na balení
  • 1 ¼ hrnku rozpůlených cherry rajčátek
  • 1 ¼ hrnku nakrájené okurky (bez semínek)
  • ½ hrnku sýru feta
  • ½ hrnku nakrájených kalamata oliv
  • ½ hrnku nadrobno nakrájené červené cibule
  • ½ hrnku nasekané čerstvé petrželky

 

Na zálivku:

  • 1/3 hrnku citronové šťávy (nebo džusu)
  • ¼ hrnku olivového oleje
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky mletého kmínu
  • ½ čajové lžičky oregana
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře

 

Postup:

  1. Nejprve si uvařte quinou dle návodu na balení. Nechte vychladnout. Pak ji smíchejte se zbytkem ingrediencí – rajčátky, okurkou, sýrem, olivami, cibulí a petrželkou.
  2. V misce smíchejte vše na zálivku a tou pak přelijte takto připravený salát.

Ingredience si pohodlně nakoupíte, až pojedte do HOMEPARK Zličín v našem supermarketu TESCO Extra a dm drogerii.

Přejeme vám dobrou chuť!

Za informace děkujeme www.nutritiouseats.com