Salát NICOISE

Tento článek jste si přečetli 9x.

Jeho název se odvozuje od francouzského města Nice a správně se vyslovuje salát „nisuáz“. Salát může mít hned několik podob, my vám dnes přinášíme jeho klasickou a nejznámější verzi, ve které hraje prim čerstvý tuňák a brambory.

 

Ingredience:

  • 450 g čerstvého tuňáka
  • 8 nových brambor uvařených ve slupce
  • 4 rajčata nakrájená na měsíčky (nebo odpovídající množství cherry rajčátek)
  • 150 g zelených fazolek, uvařených
  • 4 malé saláty Little Gem, nakrájené
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 4 vejce, uvařená (cca 6 minut)
  • 4 filety z ančoviček nakrájené na proužky
  • 16 černých oliv
  • 8 lístků čerstvé bazalky

 

Na marinádu:

  • 105 ml extra panenského oleje
  • 3 polévkové lžíce červeného vinného octa
  • 2 polévkové lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • 2 polévkové lžíce nakrájené pažitky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička mletého pepře

Postup:

  1. Připravte si marinádu. Smíchejte dohromady ocet, olej, pažitku, petrželku, česnek, sůl a pepř.
  2. Vložte tuňáka do poloviny marinády a nechte 1-2 hodiny marinovat. Čas od času promíchejte.
  3. Poté rybu vyjměte a krátce osmahněte na pánvi, cca 2-3 minuty z každé strany (v závislosti na tom, jakou úpravu masa máte rádi).
  4. Na velký talíř položte salát, cibuli, rajčata, brambory, tuňáka, fazolky a ančovičky. Polijte zbytkem dressingu a navrch položte vejce, olivy a lístky bazalky.
    Ingredience si pohodlně nakoupíte, až pojedte do HOMEPARK Zličín v našem supermarketu TESCO Extra. 

    Přejeme vám dobrou chuť!

    Za informace děkujeme cherryonmysundae.com