Chcete potěšit drobností vaše blízké a rádi byste jim něco vlastnoručně vytvořili? Přinášíme vám super snadné recepty, které zvládne každý. I ten, kdo v kuchyni umí uvařit jen čaj.
Vánoční kokosový likér
Suroviny
1 plechovka kokosového mléka
1 plechovka salka
250 ml smetany ke šlehání
80 g strouhaného kokosu
1 vanilkový lusk
1 rulička skořice
250- 300 ml bílého rumu
Postup
- Dejte do hrnce všechny suroviny (kromě alkoholu) a vše 5 minut provařte
- Směs nechte vychladnout v lednici – díky tomu se všechny chutě propojí
- Z vychladlé směsi vyndejte vanilku a skořici, v mixéru na vyšší otáčky pořádně promixujte
- Poté přes plátýnko přeceďte a podle chuti přidejte rum
- Podávejte vychlazené
Nakládaný hermelín
Suroviny na jednu sklenici
3 hermelíny
pasta ze soli, utřeného česneku a uzené papriky
1 cibule nakrájená na kolečka
pár kuliček pepře a nového koření
bobkový list
kvalitní slunečnicový nebo řepkový olej
čerstvý rozmarýn nebo jiné bylinky
Postup
- Hermelíny rozřízněte vejpůl a potřete pastou, kterou si vyrobíte z utřeného česneku, soli a uzené papriky
- Pak postupně vrstvěte veškeré suroviny do sklenice a na závěr zalijte olejem
- Nechte uležet a skladujte v lednici
Domácí zdobená čokoláda
Suroviny
čokoláda dle vaši chuti
ořechy
sušené ovoce
lyofilizované ovoce
Postup
- Čokoládu nalámejte na menší kousky a dejte na 10 minut do trouby vyhřáté pouze na 40°
- Čokoládu hlídejte, protože každá trouba peče jinak. Jakmile se čokoláda začne rozpouštět, tak ji vyndejte a pomocí špejle promíchejte
- Pak už jen ozdobte podle vaši fantazie, nalámejte na kousky, které zabalíte do sáčku a efektní dárek je na světě